Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальне тісто на вареники із секретним інгредієнтом – м'яке, ніжне та не...

Ідеальне тісто на вареники із секретним інгредієнтом – м’яке, ніжне та не розварюється

Этот материал также доступен на русском языке
Вареники – улюблена страва багатьох українців. І щоб там не говорили про начинку, від тіста теж багато чого залежить. Тому сьогодні ділимося рецептом просто ідеального тіста, яке не рветься, не розварюється та не липне до рук.

Обов’язково запишіть цей рецепт, він вам сподобається, і ви його повторюватимете постійно.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніше тісто для пиріжків.

Секрет не лише у гарячій воді, а й ще в одному важливому інгредієнті, який багато господинь просто не додають, а дарма.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 1 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 20 мл;
  • Гаряча вода (до 60 градусів) – 180 мл.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку ємність, просійте борошно, вбийте яйце, посоліть, додайте олію. Саме вона необхідна для еластичності. Перемішайте інгредієнти.
  2. Додайте гарячу воду і замішуйте тісто, спочатку ложкою або виделкою, а коли воно трохи охолоне – рукою.
  3. Не поспішайте одразу ліпити вареники. Нехай тісто відпочине під рушником 20 хвилин. За цей час усі інгредієнти потоваришують і тісто вийде ідеальним. Залишиться тільки розкотити тісто і наліпити вареники з улюбленою начинкою або пельмені.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні