Пиріжки у вигляді трубочок із капустою — національна страва молдавської кухні. Вони дуже прості у приготуванні, на смак нагадують листкові пиріжки.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на пиріжки на кефірі.
Інгредієнти:
Для тіста:
- олія — 0,5 склянки,
- вода – 0,5 склянки,
- борошно – 2 склянки,
- сіль – кілька щіпок
Для начинки:
- квашена капуста – 2 склянки,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт..,
- олія для смаження.
Приготування:
- У просіяному борошні зробити лунку по центру. Влити олію, воду, додати сіль. Замісити тісто. Зібрати в комок, накрити плівкою та залишити на 20 хвилин.
- Порізати цибулю півкільцями, моркву натерти. Обсмажити на олії, додати капусту і смажити до м’якості.
- Тісто поділити на 16 частин. Кожну розкачати дуже тонко, надаючи форму прямокутника. Покласти капусту, загорнути краї та згорнути рулетом.
- Викласти на пергамент, олією пергамент змащувати не потрібно.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Змастити пиріжки яєчним жовтком. Випікати 20 хвилин.