Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУрожай збільшите вдвічі: садівники назвали найсприятливіший час для обрізки яблуні

Урожай збільшите вдвічі: садівники назвали найсприятливіший час для обрізки яблуні

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що обрізка – це не тільки санітарне чищення дерева, видалення відмерлих та хворих гілок, але й турбота про майбутній урожай. І якщо свої дерева ви обрізали у сприятливий час, то у такий спосіб можна значно збільшити врожай та його якість.

Що дає обрізання – це оновлення дерева. Також свої сили рослина спрямовує не на безліч непотрібних гілок, серед яких є і вовчки, а на формування врожаю. Якщо крона проріджена плоди краще дозрівають і набираються цукристості, а саме дерево менше схильне до грибних хвороб, так як кожна гілка прогрівається сонцем і продувається вітром.

Раніше ми розповідали, навіщо досвідчені садівники обробляють яблуні борною кислотою.

Але важливо правильно вибрати час проведення обрізки. Садівники радять це робити або після листопада, коли дерево вступає у сплячку або в лютому, до розпускання бруньок. Важливо стежити за погодою, щоб не зашкодити деревам.

Температура повітря на вулиці має бути не нижчою за -8 градусів, щоб кора яблуні не пошкодилася.

Обов’язково рани після зрізів потрібно замазати садовим варом або сумішшю на основі оліфи, натуральних смол, олії.

Однією з переваг зимової обрізки є те, що видалення гілок, що промерзли, садовим інструментом вимагає менше фізичних зусиль.

Ці поради підійдуть для дорослого саду. Молоді деревця взимку краще не чіпати. Хоча у нас останніми роками у лютому вже достатньо тепла, тож наприкінці місяця можна спокійно проводити обрізку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні