Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнці затамували подих: у Міненерго повідомили, яким буде тариф на електроенергію з...

Українці затамували подих: у Міненерго повідомили, яким буде тариф на електроенергію з 1 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Вже кілька місяців поспіль українців готують до перегляду тарифів на електроенергію. Коли доведеться платити по 6 гривень за кожен кіловат і які тарифи на нас чекають з 1 березня?

Про це розповів Міністр енергетики Герман Галущенко.

Так, за словами міністра, українцям не варто перейматися тим, що тариф на електроенергію у 2024 році підвищать до 6 гривень.

Раніше ми розповідали, що можуть втратити українці, які мають борг по комуналці.

“Це просто якесь вкидання. Воно нічим не обґрунтоване. Але, справді, до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, бо є ухвала, яка діє до 1 травня, — сказав міністр енергетики.

А ось у квітні, за словами Галущенка, Кабмін збирається переглянути ситуацію в енергетиці, але зараз поки що питання про збільшення тарифу на світло не стоїть.

“НКРЕКП також не рухається в цьому напрямку. Відповідно, на сьогодні на столі жодних проектів рішень немає. Тобто дати підвищення точно немає, – наголосив Герман Галущенко.

Тариф на електроенергію з 1 березня

Глава Міністерства енергетики заявив, що з 1 березня українцям продаватимуть електроенергію по 2,64 гривні за кВт. Такий тариф було встановлено із червня 2023 року.

Раніше вартість електроенергії для українців залежала від споживання. Так, ті домогосподарства, які споживали менше 250 кіловат на місяць, платили за світло по 1,44 гривень, а ті, хто споживав понад 250 кіловат – 1,68.

Міністр пояснив, що таке подорожчання послуги було пов’язане з пошкодженнями та руйнуванням об’єктів енергетичної інфраструктури після ракетних ударів та атак дронів російських окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні