Раніше ми розповідали, як приготувати швидке тісто на кефірі для пиріжків.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно — 400 грамів;
- Вершкове масло — 60 грамів;
- Молоко — 1 склянка;
- Кип’ячена вода — 0,5 склянки;
- Сухі дріжджі — 1 столова ложка;
- Цукор — 1 чайна ложка;
- Сіль — 1 чайна ложка.
Для начинки
- М’ясний фарш — 700 грамів;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- Часник — 1 зубчик;
- Сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, насипте цукор, дріжджі та теплу воду, добре перемішайте, накрийте плівкою і відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Якщо на поверхні з’явилася шапка із бульбашок, то все добре, дріжджі свіжі.
- Розтопіть вершкове масло, змішайте з молоком і додайте до дріжджової суміші. Не забудьте посолити.
- Частинами вводьте борошно і замісіть м’яке і еластичне тісто.
- Поставте готове тісто у тепле місце на 1 годину, не забудьте накрити миску плівкою.
- Приготуйте начинку. У фарш додайте подрібнену цибулю, часник, сіль та перець. Добре перемішайте.
- Тісто, що добре підійшло, розділіть на однакові шматочки. Сформуйте з них кульки та розкотіть у коржик.
- Посередині викладіть столову ложку фаршу і зліпіть біляші у формі кола.
- Обсмажуйте на розігрітій із достатньою кількістю олії сковороді з двох сторін.