Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаСаджанці швидко приживуться та порадують щедрим урожаєм: що потрібно додати при посадці...

Саджанці швидко приживуться та порадують щедрим урожаєм: що потрібно додати при посадці винограду

Этот материал также доступен на русском языке
При посадці винограду важливо правильно підготувати ґрунт для того, щоб саджанець швидко прижився і дав добрий урожай. Для цього необхідно додати певні компоненти у ямку при посадці.

Першим кроком при підготовці ґрунту для посадки винограду є вибір відповідної ділянки з гарним освітленням та дренажною системою. Потім необхідно намітити місця для ямок, де буде розміщено саджанець винограду.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з виноградом.

Приготування ямки для посадки винограду починається з додавання родючого ґрунту або компосту, який збагатить ґрунт необхідними поживними речовинами.

Досвідчені виноградарі радять додавати в посадкову яму перегній, склянку золи деревної і півсклянки суперфосфату.

Не варто забувати про мінеральні добрива. Вони важливі для зростання та розвитку виноградного куща. Потрібні такі добрива як азот, фосфор та калій.

Але є виноградарі, які не рекомендують використовувати велику кількість добрив. Якщо грунт на ділянці родючий, достатньо багато поливу, щоб грунт був вологим і жмені звичайного зерна.

Йдеться про ячмінь. Такий спосіб застосовували ще сто років тому, і він давав чудовий результат.

Проростаючи ячмінь, виділяє масу речовин, які стимулюють зростання коріння всіх плодових культур і одночасно пригнічують шкідливу мікрофлору за рахунок виділення слизу.

Слиз також виділяє дороге добриво – хелат. Коли ячмінь проросте, паростки просто потрібно зрізати сапою і залишити нехай перегнивають і насичують ґрунт корисними речовинами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні