Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнці можуть заощадити на оплаті за газ: Нафтогаз запустив акцію для своїх...

Українці можуть заощадити на оплаті за газ: Нафтогаз запустив акцію для своїх споживачів

Этот материал также доступен на русском языке
Споживачі, які є клієнтами Нафтогазу, можуть отримувати від компанії знижку та платити за блакитне паливо менше. Особливо це актуально взимку, коли платіжки збільшуються.

Знижка складає 1% загальної суми платежу за газ.

Раніше ми розповідали, що в Україні суттєво здорожчала комуналка.

Але є умова. Для цього потрібно вчасно платити за блакитне паливо – а саме до 15 числа кожного місяця. Тобто щоб отримати знижку, потрібно заплатити за газ до 15 березня. Але сама знижка не буде застосована цього розрахункового місяця, а лише наступного. Тобто, якщо ви платитимете за газ до 15 числа, то зможете заощадити свій бюджет.

“Платіть за спожитий газ вчасно. Кожна виплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни”, – нагадали у Нафтогазі.

На скільки можна зменшити платіжки за газ?

Якщо ваше домогосподарство опалюється газом і за місяць ви витрачаєте 160 кубів, то можна заощадити трохи менше 13 гривень. 160 кубів помножити на 7,96 грн, виходить до оплати 1273,6 грн. 1% із цієї суми становить 12,7 грн.

Звичайно, ця сума мало кого вразить, але чим більше споживання, тим більша сума знижки.

Тарифи на газ – скільки платитимуть українці

У засобах масової інформації останнім часом з’являється багато новин про підвищення тарифів, тож світло хочуть підняти до 4-6 гривень за кіловат, а газ – до 12 гривень.

У Нафтогазі повідомили, що до кінця опалювального сезону ціни точно не змінюватимуться.

Нагадаємо, що газ українцям надають 12 компаній, клієнтами Нафтогазу є майже 98% домогосподарств.

Нафтогаз надає газ за ціною 7,96 гривні за кубометр.

Залежно від компанії, вартість кубометра газу коливається від 7,70 до 9,99 грн. При цьому у 7 постачальників ціна кубометра нижча за 8 грн, ще у 5 – вища.

Найдорожчий газ отримують клієнти ТОВ «Асканія Енерджі» та ТОВ «Рітейл Сервіс» ТМ «СвітлоГаз» по 9,95 та 9,99 гривень відповідно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні