Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака шахедів по Україні: під удар потрапили дві області – подробиці...

Нічна атака шахедів по Україні: під удар потрапили дві області – подробиці від Повітряних сил

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч проти суботи, 10 лютого, РФ атакувала Україну шахедами. Було запущено 31 шахед, силами протиповітряної оборони було знищено 23 з них.

Про це говориться у повідомленні Повітряних сил в Telegram.

Шахеди запускали з Балаклави та мису Чауда в окупованому Криму, а також з Курської області РФ.

Основний удар припав на Одеську та Харківську області.

За даними Повітряних сил, у Харкові Росія вдарила шахедами по АЗС, після розливу палива пожежа охопила не менше 14 житлових будинків, вони повністю вигоріли. Внаслідок атаки загинули 7 людей. Довелося евакуюватись 50 харків’янам.

На Одеську область було три хвилі атак, відомо про 5 постраждалих.

Що відбувається на фронті сьогодні, 10 лютого?

Минулої доби сталося 111 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 73 авіаційних ударів, здійснив 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Руйнування та пошкодження отримали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша громадянська інфраструктура.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак ворога біля Сіньківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі українські воїни відбили 14 атак противника поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямі Силами оборони відбито 22 атаки окупантів неподалік Богданівки, Іванівського та Клищіївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Так, Сили оборони минулої доби відбили 21 атаку ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 12 атак біля Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі українські воїни продовжують стримувати супротивника поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 19 атак.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки ворога на південь від Золотої Ниви Донецької області та на північ від Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника на захід від Новопокровки, Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки у 2 пунктах управління, 2 складах боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні