Що говорять про сало медики-кардіологи? Так, на думку фахівців, сало містить вітаміни групи В, вітамін Д, калій, магній, фосфор, кальцій, залізо, а також необхідну для зростання клітин організму та нормальної роботи мозку, нирок та печінки жирну кислоту — арахідонову.
Раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна їсти сало.
Також сало має високу енергетичну цінність – калорійність, що дуже важливо для функціонування нашого організму в осінньо-зимовий період.
Саме ця висока калорійність, а також вміст холестерину є головним мінусом сала. Особливо для серцево-судинної системи. Звичайно, негативний вплив матиме місце при регулярному споживанні сала.
Сало може викликати серйозні наслідки, якщо у вас є захворювання печінки, жовчного міхура і підшлункової залози. Але при правильному і збалансованому харчуванні сало можна вживати навіть після інфаркту, звичайно рідко і в мінімальних дозах і обов’язково з великою кількістю свіжих овочів.
Клітковина, на яку багаті свіжі овочі уповільнює всмоктування «поганого» холестерину. Що стосується норми вживання сала, то якщо у вас немає перелічених вище хвороб на день можна вживати не більше 30-40 грамів сала.
У гороскопі друїдів 22 знаки-дерева. І сьогодні ми розповімо про каштана - покровителя тих, хто…
Сухі грубі п'яти, що потріскалися, – проблема спільна і для чоловіків, і для жінок. Причин…
Літо - це час, коли природа оживає, дні стають довшими, а тепло запрошує відкрити вікна,…
Якщо ви часто варите зелений борщ, врахуйте, що він корисний не всім, бо щавлева кислота…
Раніше для перерахунку пенсії за стажем заяву треба було писати обов’язково. Тепер тим, хто має…
Внутрішньо переміщеним особам (ВПО) громадська організація «ВПО України» безкоштовно надає окуляри для далекозорості, з плюсовими…