Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯкщо посадите цибулю на цьому місці, то врожай буде рекордним - ідеальний...

Якщо посадите цибулю на цьому місці, то врожай буде рекордним – ідеальний варіант для посадки

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви думаєте, що для вирощування цибулі достатньо вибрати якісний сівок, то це не зовсім так. Має значення і те, де ви його посадите.

Так, досвідчені дачники радять приділити цьому питанню серйозну увагу.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо цибуля пустила стрілки.

Якщо ви правильно виберете місце для посадки, то врожай буде чудовим. Цибуля любить рости на родючих ділянках, добре освітлених.

Також важливим є і попередник для овочевої культури.

Не варто садити цибулю на грядки, де минулого сезону зростала цибуля і часник. Це може спровокувати появу хвороб та шкідників, які можуть пошкодити врожай. Рекомендується дотримуватися хоча б одного року паузи між посадкою цибулі і часнику на одній грядці.

Поганий попередник і картопля. Після вирощування картоплі на грядці, ґрунт може бути заражений нематодами (дрібними круглими хробаками), які можуть завдати шкоди цибулі.

Також не варто садити цибулю після гарбуза та дині. Після посадки цих культур на грядці ґрунт може містити залишки мікроорганізмів і шкідників, які можуть пошкодити цибулю. Рекомендується дотримуватись паузи в один-два роки після цих культур перед посадкою цибулі на тій же грядці.

Загалом, ротація культур та дотримання паузи між посадкою різних культур на одній грядці допоможуть знизити ризик захворювань та пошкоджень урожаю цибулі. Необхідно також пам’ятати про важливість сівообороту грядок щороку, щоб уникнути виснаження ґрунту та покращити його родючість.

Ідеальним місцем для посадки цибулі буде грядка, де росла гірчиця. Вона насичує ґрунт, робить його більш родючим та поживним.

Якщо минулого сезону ви не вирощували гірчицю, то для цибулі підійдуть грядки, де раніше росли капуста або огірки.

Тому поставтеся серйозно до попередників цибулі, якщо хочете зібрати добрий урожай.

Нове на сайті