Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаНе робіть так ніколи або редиска гірчитиме: три найпоширеніші помилки дачників

Не робіть так ніколи або редиска гірчитиме: три найпоширеніші помилки дачників

Этот материал также доступен на русском языке
Редис – це один із найбільш невибагливих і ранніх овочів. Але якщо вирощувати його неправильно, весь урожай доведеться віддати худобі, оскільки редиска може виявитися гіркою. Розповідаємо про найпоширеніші помилки городників, які можуть зіпсувати врожай редиски.

Недостатній полив

Один з основних факторів, що впливають на смак редиски, – це рівень вологості в ґрунті. Якщо редис отримує недостатню кількість води, коренеплоди стають схильними до виділення гірчичної олії, що надає їм неприємного гіркого присмаку.

Раніше ми писали, як виростити моркву, щоб вона була рівною і довгою.

Пізнє збирання врожаю

Якщо залишити редис у землі довше ніж потрібно, це може також призвести до появи гіркоти. Перезрілі коренеплоди починають виділяти гіркі речовини, що погано впливає на їхні смакові якості. Відкладаючи збирання в надії на подальше зростання, ви ризикуєте отримати гіркі та неїстівні коренеплоди. Збирайте врожай у строки, зазначені на упаковці насіння.

Бур’яни на грядці

Бур’яни, що ростуть навколо редиски, можуть конкурувати з нею за поживні речовини і вологу в ґрунті. Це може призвести до стресу для рослин і погіршення їхніх смакових характеристик. Підтримуйте грядку в чистоті, регулярно видаляючи бур’яни, щоб забезпечити редису оптимальні умови для росту та розвитку.

Пенсіонерам доведеться “скласти іспит”, щоб не втратити виплати – кого це торкнеться (відео)

Маніпуляції з присмаком брехні – експертний розбір звіту Мінсоцполітики (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні