Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЩоб морква була рівною та довгою: топ-3 правила бувалих городників

Щоб морква була рівною та довгою: топ-3 правила бувалих городників

Этот материал также доступен на русском языке
Формування коренеплодів неправильної форми стало досить поширеною проблемою, з якою стикаються багато городників. Далеко не завжди вдається отримати ідеально рівну і красиву моркву, іноді вона виростає кривою і кострубатою.

Є кілька простих правил, які можуть допомогти поліпшити форму і якість врожаю.

Правило №1: правильний полив

У різні періоди росту і розвитку моркви їй потрібна різна кількість води. Відразу після посадки і в перші 90 днів морква потребує регулярного поливу, але не надмірного поливу

Після проріджування моркву поливають рідше, але значно рясніше, щоб волога досягала глибоких шарів ґрунту. Так коріння рослини зможе рівномірно розвиватися, а потім поливати моркву потрібно тільки в періоди, коли дуже спекотно і земля висихає швидше.

Раніше ми писали, як відновити ґрунт на городі після зими.

Правило №2: підживлення та добрива

Морква відмінно реагує на ґрунт, оброблений у міжряддях. Але робити це потрібно своєчасно, коли сіянцям виповниться місяць.

Не варто забувати про мінеральні добрива, які забезпечують рослину необхідними речовинами для здорового розвитку. Спершу вносять карбамід, а потім – сірчанокислий кальцій і суперфосфат. Ці добрива дозволять моркві отримати необхідні поживні речовини для формування міцних і здорових коренеплодів.

Правило №3: режим

Недотримання правильного режиму поливу і підживлення відповідно до потреб рослини може призвести до появи неправильної форми моркви. Пам’ятайте про необхідність балансу і стежте за станом ґрунту і рослин. Тоді ваша морква порадує рівними і красивими формами та великим розміром.

Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування

Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні