Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаВартість комунальних послуг буде перераховуватися: в уряді назвали умови

Вартість комунальних послуг буде перераховуватися: в уряді назвали умови

Этот материал также доступен на русском языке
Кабмін затверджує алгоритм визначення вартості ЖКП, заснований на принципі "плати за те, що отримав". Прем'єр-міністр вважає, що "люди повинні бачити, що вони платять".

Кабінет міністрів України затвердив порядок перерахунку вартості комунальних послуг. Це стосується теплопостачання, водопостачання, а також вивезення сміття. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“Затверджуємо порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг з постачання тепла, води та вивезення сміття. Це чіткий алгоритм, заснований на принципі “плати за те, що отримав”, – зазначив глава Кабміну.

За словами Шмигаля, комунальні послуги мають надаватися якісно з дотриманням заявлених стандартів. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги, переконаний він.

Також глава уряду нагадав, що до закінчення опалювального сезону вартість електрики, газу і тепла для населення не зміняться.

Раніше ми писали, що деяким споживачам доводиться оплачувати комуналку сусідів.

Що передбачає рішення Кабінету міністрів

Уряд вирішив, що необхідний перерахунок вартості ЖКП, якщо їх не було надано, було надано не в повному обсязі або їхня якість не відповідала нормам.

Затверджено порядок визначення механізму та умов, за яких буде перераховано вартість комунальних послуг, а саме: 

  • постачання тепла та гарячої води,
  • водопостачання,
  • вивезення сміття.

Визначено кількісні та якісні показники наданих комунальних послуг, які підлягають врахуванню під час перерахунку вартості. Опрацьовано особливості перерахунку залежно від виду договору на постачання ЖКП та умови, за яких такий перерахунок проводити не будуть.

Якими будуть тарифи на воду 2024 року

Стало відомо, що планується підвищення тарифів на холодну воду. НКРЕКП має розглянути збільшення вартості водопостачання для Києва та інших міст.

Комуналка – понад усе: як уряд закручує гайки найбіднішим (відео)

Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні