П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаТакого врожаю огірків ви ще не збирали: що потрібно зробити з насінням...

Такого врожаю огірків ви ще не збирали: що потрібно зробити з насінням перед посівом

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб насіння огірків швидко проросло після посіву, а самі рослини були здоровими і потужними, потрібно подбати про підготовку посівного матеріалу.

Всі ми знаємо, що здорове насіння – запорука не тільки швидкого проростання, а й гарного врожаю, звичайно, за дотримання правил догляду за овочевою культурою.

Раніше ми розповідали про найврожайніші сорти огірків.

Отже, насамперед із загальної кількості насіння потрібно видалити сухе, пошкоджене і дуже дрібне. Для цього досвідчені овочівники радять налити у склянку чисту, теплу воду та трохи її посолити.

Помістити насіння огірків у цю воду. Насіння, яке спливе на поверхні, потрібно викинути, толку від них не буде.

Важливий момент у підготовці насіння до посіву – це замочування. Замочіть насіння у воді на 12-24 години перед посадкою. Це допоможе пробудити сплячі бруньки та прискорити проростання.

Не завадить і обробка насіння розчинами. Обробіть насіння перед посадкою розчином засобу для стимуляції росту. Це допоможе прискорити проростання та підвищити стійкість до хвороб. Це може бути Епін або мед. Що стосується меду, його потрібно взяти 1 чайну ложку і розчинити в склянці води, насіння помістити в цю воду і потримати ніч. Але перед цим їх бажано замочити у звичайній воді.

Не варто забувати і про дезінфекцію насіння. Зазвичай її проводять перед замочуванням посівного матеріалу у стимулюючих розчинах. У якості дезінфекції можна використовувати розчин марганцівки або перекис водню.

Перед посадкою насіння обов’язково потрібно продезінфікувати в марганцівці або перекису водню.

До речі, перекис водню не тільки допомагає захистити насіння від інфекцій, а й стимулює його швидке проростання. Для цього насіння поміщають у 0,4% розчин перекису водню приблизно на 12 годин. Після чого дають насінню висохнути і можна приступати до посіву.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні