Для цього рис потрібно готувати не в каструлі, а в глибокій сковороді. Хоча є ще один важливий момент, на який слід звернути увагу.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Перед приготуванням досвідчені господині радять обсмажити рис на сковороді.
Нам знадобляться: 1 склянка рису, 3 столові ложки соняшникової олії (можна вершкового масла), 2 зубчики часнику, спеції – за смаком та вода.
Спочатку рис потрібно добре промити, потім просушити, для цього можна пересипати його в сито або друшляк. Поки стікатиме вода, потрібно взяти сковороду з високими бортиками, поставити її на плиту, налити масло і нарізати часник невеликими шматочками і відправити обсмажуватися.
Коли часник підрум’янитися, його можна дістати зі сковороди, він нам більше не знадобиться.
На сковороду відправляємо рис і обсмажуємо його на повільному вогні, доки крупа стане бурштинового кольору.
Після цього солимо і перчимо, заливаємо кип’яченою водою рис, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні.
Щодо кількості води, то вона повинна покривати рис приблизно на один палець зверху.
Такий рис виходить не просто розсипчастим, ароматним, а й дуже смачним.
Обов’язково спробуйте!
Для ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС державою гарантовано низку пільг. Вони різняться залежно від…
Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…
В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…
З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…
Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…