Для цього рис потрібно готувати не в каструлі, а в глибокій сковороді. Хоча є ще один важливий момент, на який слід звернути увагу.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Перед приготуванням досвідчені господині радять обсмажити рис на сковороді.
Нам знадобляться: 1 склянка рису, 3 столові ложки соняшникової олії (можна вершкового масла), 2 зубчики часнику, спеції – за смаком та вода.
Спочатку рис потрібно добре промити, потім просушити, для цього можна пересипати його в сито або друшляк. Поки стікатиме вода, потрібно взяти сковороду з високими бортиками, поставити її на плиту, налити масло і нарізати часник невеликими шматочками і відправити обсмажуватися.
Коли часник підрум’янитися, його можна дістати зі сковороди, він нам більше не знадобиться.
На сковороду відправляємо рис і обсмажуємо його на повільному вогні, доки крупа стане бурштинового кольору.
Після цього солимо і перчимо, заливаємо кип’яченою водою рис, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні.
Щодо кількості води, то вона повинна покривати рис приблизно на один палець зверху.
Такий рис виходить не просто розсипчастим, ароматним, а й дуже смачним.
Обов’язково спробуйте!
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…