Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаВи просто не впізнаєте розсаду перцю та томатів: вона буде міцна та...

Ви просто не впізнаєте розсаду перцю та томатів: вона буде міцна та кремезна – чим потрібно полити

Этот материал также доступен на русском языке
Кефір – популярний продукт, який широко використовується у харчуванні, кулінарії, але його також можна застосовувати й у овочівництві.

Досвідчені овочівники радять поливати кефірною водою розсаду перців та томатів.

Раніше ми розповідали, що не можна робити при вирощуванні розсади томатів.

Справа у тому, що полив розсади перцю та томатів кефіром допомагає стимулювати кореневу систему рослин. Кефір містить мікроорганізми та ферменти, які покращують ґрунт та сприяють росту коренів рослин.

Це особливо важливо для розсади, оскільки сильна коренева система дозволяє отримати достатню кількість поживних речовин з ґрунту.

Також кефір підвищує стійкість рослин до хвороб та шкідників. Полив розсади перцю та томатів кефіром може допомогти захистити рослини від різних інфекцій та хвороб. Завдяки наявності корисних бактерій у кефірі, він може перешкоджати зростанню патогенних мікроорганізмів та зміцнювати імунну систему рослин.

Кефір є джерелом мікроелементів та поживних речовин для рослин. Кефір містить вітаміни (наприклад, вітамін В і вітамін К), мінерали (кальцій, магній та фосфор) та амінокислоти, які необхідні для здорового росту рослин.

Полив розсади кефіром дозволяє доповнити поживні речовини у ґрунті та забезпечити правильне харчування для рослин.

Як застосовувати кефір в овочівництві

Потрібно взяти кефір та розбавити його водою, на 100 мл молочного продукту зазвичай беруть 900 мл води. Це підживлення вносять під корінь по зволоженому ґрунту. Тобто спочатку розсаду потрібно полити і тільки потім вносити кефірний розчин.

До речі, таке добриво є ефективним і при пересадці розсади у відкритий грунт. Його можна провести кілька разів з інтервалом у 10 днів, доки рослини не приживуться.

Звичайно, такий спосіб підходить для невеликої кількості розсади, якщо ви вирощуєте розсаду на продаж, то кефір вам «влетить» у копієчку.

Важливо пам’ятати, що перед використанням кефіру для розсади перцю та томатів важливо перевірити його якість та свіжість. Вибирайте натуральний кефір без добавок та консервантів. Пам’ятайте, що кефір може бути використаний як додаткове джерело поживних речовин, але не є засобом повного заміщення звичайного поливу та піджвилення розсади.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні