Які тільки інгредієнти не додають кулінари, щоби отримати смачну страву: і картопля, і хліб, і молоко, і воду, і навіть соду.
Раніше ми розповідали, для чого в котлети додають. яблуко.
Саме про соду ми сьогодні й поговоримо. Її прийнято додавати в тісто, але не у фарш, так подумає багато хто.
А ви просто спробуйте. Харчова сода робить котлети повітряними та пишними.
Але додавати її потрібно лише при жарінні. Якщо ви готуєте котлети на пару або в духовці, соду додавати не потрібно.
Потрібно звернути увагу і на м’ясо, з якого ви готуватимете котлети.
Так, досвідчені господині не радять додавати соду в котлети з індички чи курки, вони й так м’які та соковиті, а от у свинячий чи яловичий фарш соду додати потрібно.
Справа в тому, що ці види м’яса жорсткіші і за допомогою соди можна виправити ситуацію. Також сода нейтралізує характерний для телятини запах, який багатьом не дуже подобається.
Соду потрібно додавати у фарш, коли ви його солите та перчите. На 500-700 г фаршу потрібно брати не більше половини чайної ложки соди. Зважте, що сода може зіпсувати смак страви, якщо додати її більше.
Після додавання соди у фарш, його потрібно добре перемішати і залишити хоча б на 20-30 хвилин, щоб сода почала працювати і всі інгредієнти добре потоваришували.
Після цього можна приступати до смаження котлет.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…