Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе сало просто тане в роті - воно ніжне та дуже смачне:...

Це сало просто тане в роті – воно ніжне та дуже смачне: найкращий рецепт засолювання

Этот материал также доступен на русском языке
Сало – улюблений продукт багатьох українців, але іноді воно виходить жорстким чи гумовим. Ситуацію виправить правильний рецепт засолювання.

Особливо смачним сало виходить у маринаді. Воно не тільки м’яке, але ще й дуже соковите.

Раніше ми розповідали, при яких захворюваннях допоможе свиняче сало.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої грудинки;
  • 1 л води;
  • 1 головка часнику;
  • 5 шт. лаврового листя;
  • 4 столові ложки солі;
  • чорний перець мелений і горошком — до смаку
  • червоний мелений перець — за смаком

Приготування:

  1. Беремо велику каструлю, наливаємо воду і ставимо її на плиту. Додаємо сіль, лавровий лист та перець горошком. Перемішуємо до розчинення солі.
  2. Сало миємо та нарізаємо порційними шматочками, наприклад, 5 на 5 см, опускаємо в каструлю.
  3. Накриваємо каструлю із салом кришкою та доводимо до кипіння. Знімаємо пінку і знову накриваємо та проварюємо 5 хвилин.
  4. Знімаємо з вогню та видавлюємо часник безпосередньо в бульйон. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
  5. Потім ставимо в холодильник у маринаді на 2 доби.
  6. За цей час дістаємо сало з бульйону, просушуємо рушником і натираємо сумішшю перців.

Нове на сайті