Такий вишневий пиріг можна спекти для затишного сімейного чаювання і навіть подати на стіл для гостей. Це буде і красиво, і смачно. на підготовку у вас піде хвилин 15, а все інше зробить за вас духовка. Рецепт розрахований на круглу форму діаметром 23 см.
Вишню в рецепті можна використовувати будь-яку: свіжу, заморожену та консервовану у власному соку. Зі свіжої вишні потрібно попередньо видалити кісточки, а заморожену – розморозити.
Інгредієнти
- вишня – 250 г;
- вершковий маргарин або масло – 90 г;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 130 г;
- цукор – 130 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- ванілін – на кінчику ножа;
- цукрова пудра – для прикрашання.
Раніше ми писали рецепт повітряного лимонного бісквіта, який наповнює весь будинок чудовим ароматом
Приготування
- Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, щоб воно зігрілося до кімнатної температури і стало м’яким. Вишню без кісточок відкиньте на друшляк, щоб стік зайвий сік.
- Додайте в масло цукор і ванілін. Збийте міксером до консистенції пишного крему. По одному додайте яйця, не перестаючи збивати.
- Просійте борошно разом із розпушувачем. Всипте в олійно-яєчну суміш. Замісіть тісто лопаткою, вінчиком або міксером (на мінімальній швидкості).
- Розігрійте духовку до 180°C. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і обсипте борошном.
- Викладіть тісто у форму, обережно струсіть або постукайте об стіл, щоб поверхня тіста розрівнялася.
- Зверху на тісто викладіть вишню, злегка втоплюючи в тісто кожну ягідку.
- Випікайте пиріг 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити з центру пирога сухою, без сирого тіста, що налипло.
Приємного апетиту!
Пенсіонерам доведеться «скласти іспит», щоб не втратити виплати – кого це торкнеться (відео)
Кого образили більше: як відрізняються пенсії та стаж «нових» і «старих» пенсіонерів (відео)