Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей засіб категорично не можна додавати в пральну машину під час прання...

Цей засіб категорично не можна додавати в пральну машину під час прання – зробите гірше

Этот материал также доступен на русском языке
На які тільки хитрощі не йдуть господині, щоб білизна після прання була ідеально чистою. Але додаючи в барабан деякі засоби, потрібно знати про наслідки, які можуть спричинити поломку машини.

Інтернетом «гуляє» лайфхак, де господиня наливає на речі засіб для миття посуду і відправляє в барабан для прання. Після чого річ стає ідеально чистою, але про наслідки ніхто не каже.

Раніше ми розповідали, як не можна використовувати капсули для прання.

Чим же насправді може закінчитися таке прання? Засіб для миття посуду – це хороший спосіб попередньо обробити харчові плями на одязі, оскільки він створений для утворення піни, яка проникає крізь жир і частинки їжі, що прилипли. Тому не дивно, що деякі господині вирішили піти ще далі і використати рідину для посуду замість миючого засобу при повному завантаженні білизни у пральній машині.

Але такі експерименти можуть пошкодити вашу пральну машину. Фахівці відзначають, що рідина для миття посуду не призначена для безпосереднього використання в пральній машині, оскільки створюється велика кількість піни. А вона може пошкодити вашу пральну машину, яка була розроблена для роботи з миючими засобами з низьким піноутворенням. Пральні машини можуть додавати додаткову воду та збільшувати час циклу, але піни все одно може бути надто багато, щоб вона могла з нею впоратися, і вона виливатиметься з боків.

Згодом рідина для миття посуду з високим вмістом піни може накопичуватися всередині барабана пральної машини, викликаючи неприємний запах та знижуючи ефективність роботи машини.

Також використання рідини для миття посуду може подразнювати шкіру, адже у ній містяться барвники, ароматизатори, які негативно впливають на чутливу шкіру.

Що стосується одягу, то засоби для прання призначені не тільки для очищення тканин, але й для захисту в процесі прання.

З іншого боку, засоби для миття посуду створені для видалення жиру із твердих поверхонь, таких як скло, кераміка та пластик, а не з м’яких поверхонь, таких як тканина. В результаті використання засобу для миття посуду для прання делікатних тканин, таких як шовк, може пошкодити матеріал, воно може покрити ваш одяг мильною плівкою, роблячи його жорстким.

Чи можна додавати соду в барабан пральної машини

Ще один спосіб очистити речі – це додавання соди до барабана. До речі, не лише речей, а й самої машини. Але сода – досить агресивний засіб. Фахівці рекомендують для очищення машини використовувати спеціальні засоби.

Хоча можна і вдатися до допомоги соди, але тільки не засипати її безпосередньо в барабан. Для цього є відсік для порошку. До речі, соду використовують разом з порошком.

Якщо з крана у вас тече дуже жорстка вода, то краще віддати перевагу не харчовій соді, а кальцинованій.

Джерело: lifehacker. com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні