Новини

Огірки збиратимете відрами: найврожайніші та найсмачніші сорти – запам’ятайте цей список

Що краще –  гібрид чи сорт?

Насамперед, варто відзначити, що досвідчені овочеводи радять вирощувати саме гібриди, а не сорти, тому що гібриди дають стабільні і досить рясні врожаї, менше схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Раніше ми розповідали, як вирощувати пучкові огірки.

Але є у гібридів один мінус – їх не можна вирощувати з насіння, тобто, якщо ви плануєте збирати насіння на своїй ділянці, а потім його вирощувати, то робити це можна тільки з сортів. Справа в тому, що гібриди зберігають свої властивості лише у першому поколінні F1.

У наступному поколінні (F2) рослина не тільки не повторює вихідні якості гібриду, але може бути навіть гіршою.

В Україні існує величезна різноманітність сортів та гібридів огірків, які відрізняються за смаковими якостями та врожайністю.

Серед найурожайніших і найсмачніших овочівники виділяють такі гібриди:

Міранда – цей ранньостиглий гібрид відрізняється високою врожайністю та чудовим смаком. Плоди мають яскраво-зелене забарвлення, вони хрусткі, довжиною близько 10-12 см і характеризуються соковитістю. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид з високою врожайністю. Плоди мають подовжену форму та зелене забарвлення. Вони мають відмінний смак, хрумтять. Лангіно відомий своєю відмінною стійкістю до хвороб і тривалого плодоношення.

Зозуля – це середньостиглий гібрид огірків з високою врожайністю. Плоди мають овальну форму та світло-зелене забарвлення. Їх характеризує відмінний смак та соковитість. Огірки сорту Зозуля ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для салатів, для консервації зазвичай не використовують.

Кібрія – надранній високоврожайний гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає рясний урожай солодких та соковитих огірків без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

 

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид, який дає однорідні темні плоди, з великими пухирцями і білими шипами. Тонка шкірка ідеально поєднується із солодким смаком, але стає грубою при перезріванні. Плоди не жовтіють і не гірчать. Гібрид підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Новое на сайте

  • Новини

В Україні різко піднімуть штрафи для українських чоловіків: про які суми йдеться

Українська влада значно підніме штрафи для порушників правил мобілізації. За відповідний законопроєкт проголосувала Верховна Рада.

10/05/2024 11:46
  • Новини

Споживача зобов’язали заплатити понад 60 тисяч гривень: за що можна “потрапити” на велику суму

Районний суд зобов'язав українця заплатити за газ майже 62 тисячі грн за встановлені під час…

10/05/2024 10:19
  • Новини

Розпочався прийом заявок на фінансову допомогу в нових громадах – як зареєструватися

Гуманітарна організація спільно з World Vision підтримує українців у важкий воєнний час і надає їм…

10/05/2024 08:59
  • Новини

Окупанти знову атакували Україну дронами і ракетами – військове зведення на 10 травня

Росія вночі запустила по Україні ракети і безпілотники. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам…

10/05/2024 08:12
  • Новини

Триває видача продуктових наборів для пенсіонерів – як отримати гуманітарну допомогу

Місцева адміністрація допомагає українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у вигляді…

10/05/2024 07:44
  • Новини

Свята та прикмети 10 травня – що потрібно зробити сьогодні, щоб отримати багатий урожай влітку

10 травня в Україні відзначають Всесвітній день руху для здоров'я. Православні вшановують пам'ять апостола Симона…

10/05/2024 06:29