Новини

Огірки збиратимете відрами: найврожайніші та найсмачніші сорти – запам’ятайте цей список

Що краще –  гібрид чи сорт?

Насамперед, варто відзначити, що досвідчені овочеводи радять вирощувати саме гібриди, а не сорти, тому що гібриди дають стабільні і досить рясні врожаї, менше схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Раніше ми розповідали, як вирощувати пучкові огірки.

Але є у гібридів один мінус – їх не можна вирощувати з насіння, тобто, якщо ви плануєте збирати насіння на своїй ділянці, а потім його вирощувати, то робити це можна тільки з сортів. Справа в тому, що гібриди зберігають свої властивості лише у першому поколінні F1.

У наступному поколінні (F2) рослина не тільки не повторює вихідні якості гібриду, але може бути навіть гіршою.

В Україні існує величезна різноманітність сортів та гібридів огірків, які відрізняються за смаковими якостями та врожайністю.

Серед найурожайніших і найсмачніших овочівники виділяють такі гібриди:

Міранда – цей ранньостиглий гібрид відрізняється високою врожайністю та чудовим смаком. Плоди мають яскраво-зелене забарвлення, вони хрусткі, довжиною близько 10-12 см і характеризуються соковитістю. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид з високою врожайністю. Плоди мають подовжену форму та зелене забарвлення. Вони мають відмінний смак, хрумтять. Лангіно відомий своєю відмінною стійкістю до хвороб і тривалого плодоношення.

Зозуля – це середньостиглий гібрид огірків з високою врожайністю. Плоди мають овальну форму та світло-зелене забарвлення. Їх характеризує відмінний смак та соковитість. Огірки сорту Зозуля ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для салатів, для консервації зазвичай не використовують.

Кібрія – надранній високоврожайний гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає рясний урожай солодких та соковитих огірків без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

 

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид, який дає однорідні темні плоди, з великими пухирцями і білими шипами. Тонка шкірка ідеально поєднується із солодким смаком, але стає грубою при перезріванні. Плоди не жовтіють і не гірчать. Гібрид підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Новое на сайте

  • Новини

Фой: рецепт цієї страви ви не знайдете в Інтернеті, її передають із покоління в покоління

Почувши слово "фой", багато хто навіть не здогадається, про що мова. І дарма, адже ця…

31/03/2025 23:33
  • Новини

Ніколи не саджайте чорнобривці біля цих рослин – таке сусідство залишить вас без урожаю

Чорнобривці - це не просто декоративна рослина, яка прикрашає грядки своїми яскравими суцвіттями, вони ще…

31/03/2025 23:10
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 1 квітня

1 квітня в Україні очікується дощ у центральних, північних, місцями у західних областях та на…

31/03/2025 22:47
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 1 квітня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

31/03/2025 22:16
  • Статті

Волосся почало сивіти: вибираємо фарбу та правильну технологію фарбування

З віком у більшості людей волосся втрачає свій природний колір, стаючи сивим. І багато хто…

31/03/2025 21:46
  • Новини

Православний церковний календар на квітень 2025 року за новоюліанським та юліанським календарем

З переходом Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) на новоюліанський календар деякі…

31/03/2025 20:54