Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для дріжджових пиріжків із секретним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 2 склянки води (500 мл);
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 100 мл йогурту;
- 2 склянки борошна;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- улюблена начинка;
- олія для смаження.
Приготування:
- Потрібно взяти сотейник чи глибоку сковороду і поставити на плиту. Влити 2 склянки води, нехай вона закипить, потім потрібно зменшити вогонь і додати вершкове масло і сіль. Далі додати до сотейника йогурт без добавок і перемішати.
- Всипати борошно та помішувати лопаткою доти, поки тісто не утвориться грудка з тіста.
- Тісто ще прогріваємо на слабкому вогні 2 хвилини та знімаємо з плити.
- Після того, як тісто охолоне, потрібно влити 2 ст. ложки рослинної олії та вимісити його руками до гладкості.
- Тісто має вийти еластичним та м’яким.
- Відщипнути шматочок, розкачати качалкою або розпластати пальцями в тонкий пласт, викласти начинку (підійде сир або бринза із зеленню, відварені яйця із зеленню, картопляне пюре зі смаженою цибулею) і сформувати пиріжок.
- Повторюємо так, поки не закінчиться тісто.
- Смажити пиріжки потрібно на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії, до рум’яної скоринки.
- Щоб прибрати надлишки олії, після смаження пиріжки краще викласти на паперовий рушник.