П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких пиріжків ви ще точно не смажили: хрусткі та дуже смачні –...

Таких пиріжків ви ще точно не смажили: хрусткі та дуже смачні – без дріжджів та соди

Этот материал также доступен на русском языке
Для таких пиріжків не потрібні ні дріжджі, ні сода, вони виходять смачними та хрусткими. Тісто готується дуже швидко.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для дріжджових пиріжків із секретним інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • 2 склянки води (500 мл);
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 100 мл йогурту;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • улюблена начинка;
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. Потрібно взяти сотейник чи глибоку сковороду і поставити на плиту. Влити 2 склянки води, нехай вона закипить, потім потрібно зменшити вогонь і додати вершкове масло і сіль. Далі додати до сотейника йогурт без добавок і перемішати.
  2. Всипати борошно та помішувати лопаткою доти, поки тісто не утвориться  грудка з тіста.
  3. Тісто ще прогріваємо на слабкому вогні 2 хвилини та знімаємо з плити.
  4. Після того, як тісто охолоне, потрібно влити 2 ст. ложки рослинної олії та вимісити його руками до гладкості.
  5. Тісто має вийти еластичним та м’яким.
  6. Відщипнути шматочок, розкачати качалкою або розпластати пальцями в тонкий пласт, викласти начинку (підійде сир або бринза із зеленню, відварені яйця із зеленню, картопляне пюре зі смаженою цибулею) і сформувати пиріжок.
  7. Повторюємо так, поки не закінчиться тісто.
  8. Смажити пиріжки потрібно на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії, до рум’яної скоринки.
  9. Щоб прибрати надлишки олії, після смаження пиріжки краще викласти на паперовий рушник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні