П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт на мільйон для любителів риби: такого соковитого та смачного хека ви...

Рецепт на мільйон для любителів риби: такого соковитого та смачного хека ви точно ще не куштували

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо про користь хеку для нашого здоров'я, але не всі варіанти його приготування однаково корисні. Сьогодні пропонуємо рецепт не лише корисний, а й дуже смачний. Риба виходить соковитою, ніжною і просто тане у роті.

Щоб хек зберіг свою корисність, краще запекти його в духовці або відварити. Сьогодні приготуємо хек у духовці із овочами, які є у кожного на кухні.

Раніше ми розповідали, як приготувати хек у тісті.

Інгредієнти:

  • 600 г хека;
  • 1 невелика цибулина;
  • 4 моркви;
  • 70 г сметани;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 столові ложки води;
  • 1 столова ложка олії;
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. Моркву потрібно вимити, очистити і натерти на великій тертці. Цибулю нарізати півкільцями.
  2. Взяти лист, змастити його маслом і на дно викласти третину моркви та цибулі.
  3. Хек почистити, якщо це потрібно, помити, обсушити та нарізати на порційні шматочки, поперчити та посолити.
  4. Рибу викласти на шар із овочів. Зверху рибу вкрити шаром із моркви та цибулі.
  5. У сметану додаємо воду, добре розмішуємо, можна трохи підсолити і додати 1 зубчик часнику (подрібнений).
  6. Полити сметаною хек та овочі.
  7. Відправити деко з рибою в духовку для запікання, приблизно 30 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до приготування хек потрібно посипати тертим сиром і відправити до духовки допікатися.
  8. Така страва не тільки ідеально доповнить обід чи вечерю, її сміливо можна подати на святковий стіл.
  9. Також якщо ви не хочете вибирати кісточки, то хек перед запіканням можна розділити на філе. І запікати саме філе.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні