Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки без замішування тіста.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 2 курячі яйця;
- 4-5 ст. ложок борошна;
- 500 г будь-якого м’яса;
- 1 цибуля;
- сіль та перець – за смаком;
- олія для смаження.
Приготування:
- Відваріть м’ясо до повної готовності. Дайте йому охолонути. Пропустіть через м’ясорубку.
- Відваріть картоплю в мундирі. Очистіть від шкірки і також пропустіть через м’ясорубку. Можна подрібнити звичайним товкачем.
- У картопляне пюре додайте яйце, сіль, перець, борошно та замісіть тісто.
- Очистіть цибулю і наріжте її дрібними кубиками. Підсмажте до золотистого кольору на сковороді, додайте цибулю у фарш із м’яса. Сюди ж відправте яйце, не забудьте поперчити та посолити. Добре перемішайте.
- Приступаємо до формування наших картопляних зразів. Намочіть руки у воді, візьміть невелику частину картопляного тіста і зробіть коржик, у середину викладіть фарш, зліпіть або круглі або довгасті котлетки, обваляйте в борошні.
- Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте зрази з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.
- Подавати зрази можна зі сметаною. Для смаку в сметану можна додати трохи часнику та кропу, посолити.
Смачного!