Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОдна з довідок не потрібна – без якого документа ви все одно...

Одна з довідок не потрібна – без якого документа ви все одно отримаєте пенсійні виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати призначення пенсії, українським громадянам потрібно надати багато різних документів. Але виявляється, що одна з довідок не потрібна – вона ніяк не впливає на оформлення пенсійних виплат.

У Пенсійному фонді України розповіли, без якого документа пенсійні виплати все одно будуть призначені.

Згідно з повідомленням ПФУ, Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачає, що для визначення розміру пенсії враховується заробітна плата за весь час страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року, згідно з даними реєстру застрахованих осіб.

Раніше ми писали, які виплати отримують працюючі пенсіонери.

Довідку про зарплату за будь-які 60 календарних місяців роботи поспіль до 1 липня 2000 року потрібно надавати, тільки в тому разі, якщо пенсіонер після 01.07.2000 року набув страхового стажу менше ніж п’ять років.

“В інших випадках довідку про зарплату можна надавати за бажанням людини. Наприклад, якщо в період роботи до липня 2000 року у людини була високооплачувана робота або якщо в цей період була робота за сумісництвом. На підставі наданих довідок про заробіток буде враховано зарплату з усіх місць роботи”, – йдеться в повідомленні ПФУ.

Якщо з’ясується, що довідка підтверджує, що рівень доходу був нижчим за встановлену заробітну плату після липня 2000 року, то ці дані під час визначення розміру пенсії враховуватися не будуть.

Як завантажити додаток Пенсійного фонду України на телефон – покрокова інструкція

Пенсіонерам доведеться “скласти іспит&”, щоб не втратити виплати – кого це торкнеться (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні