Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаУрожай збиратимете відрами: обов'язково замочіть картоплю перед посадкою в цьому розчині

Урожай збиратимете відрами: обов’язково замочіть картоплю перед посадкою в цьому розчині

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете зібрати хороший урожай картоплі, то бульби для посадки потрібно добре підготувати.

І мова не просто про пророщування. Досвідчені овочівники давно використовують прийом, який допомагає збільшити врожай у рази.

Звісно, потрібно ще й сорти врожайні вибрати.

Також цей спосіб допомагає захистити картоплю від хвороб та шкідників.

Підготовка до посадки полягає у знезараженні перед пророщуванням. Для цього потрібно приготувати розчин із марганцівки, він має бути насичено-рожевим. У нього бульби опускають на 20-35 хвилин. Всі ми знаємо, що марганцівка знезаражує посадковий матеріал, але для того, щоб картопля добре виростала і дала відмінний урожай, в рожевий розчин потрібно додати 1 чайну ложку аміачної селітри і 1 склянку золи (така кількість розрахована на 10 л води). Після замочування картоплю викладають в один шар у ящики і відправляють на пророщування за температури не вище 15 градусів. Після замочування розкладіть картоплю в 1-2 шари по ящиках і віднесіть у світле та тепле приміщення з температурою на рівні +18-20℃ вдень та +12-14℃ вночі.

До посадки така картопля зазвичай готова через 25-35 днів.

Також у день посадки картоплі бульби овочівники радять обробити розчином гумату натрію чи іншим стимулятором зростання. Беруть 2 столові ложки концентрату та розводять у 3 л води, потім розчином обприскують бульби.

Нове на сайті