Запам’ятайте головне правило вдалого тіста для пончиків, пиріжків та млинців на кефірі – всі рідкі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Деякі господині радять кефір трохи підігрівати.
Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру;
- 1 куряче яйце;
- 4-5 ст. л. цукру;
- щіпка солі;
- ½ ч. л. соди;
- 3-4 ст. ложки рослинної олії;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 390 г борошна;
- цукрова пудра.
Приготування:
- У миску вбиваємо яйце, всипаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі і збиваємо вилкою або віночком до розчинення цукру.
- В яєчну суміш вливаємо кефір, додаємо соду, добре розмішуємо.
- Просіюємо борошно і замішуємо тісто. На останньому етапі вливаємо олію. Вона зробить тісто еластичнішим, і воно не буде липнути до рук.
- Розкочуємо тісто завтовшки 1 см і вирізаємо пончики. Якщо у вас немає спеціальної формочки для пончиків, це можна зробити за допомогою підручних засобів – склянкою та кришкою від пляшки.
- Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію, щоб товщина шару була не менше 1-1,5 см і обсмажуємо пончики з двох сторін.
- Зверху готові пончики посипаємо цукровою пудрою.