Щоб запіканка вийшла повітряною, соковитою та ніжною, потрібно замінити звичні інгредієнти, які зазвичай використовують при приготуванні запіканки.
Мова про борошно чи манку.
Раніше ми розповідали, чому може осідати сирна запіканка.
Замість них краще використовувати крохмаль.
Так, із розрахунку на 700 г сиру потрібно взяти 3 столові ложки крохмалю. Також на цю кількість сиру знадобляться 5 яєць, 3 столові ложки сметани та 150 г цукру. Також для змащування форми потрібно взяти шматочок вершкового масла.
Обов’язково умова пишності – білки потрібно відокремити від жовтків і збивати до стійких піків (густої піни).
Жовтки із цукром, сметаною та крохмалем потрібно добре перебити блендером до однорідної маси.
Потім поступово ввести у сирну суміш білки. Розігріти духовку до 180 градусів та випікати сирну запіканку близько 40 хвилин.