Від крему залежить і смак торта, і те, як він просочиться, тому правильний рецепт – запорука успіху.
Зазвичай в заварний крем додають у якості загущувача пшеничне борошно, але досвідчені кулінари радять використовувати кукурудзяний крохмаль, саме він дає крему ніжну консистенцію.
Раніше ми розповідали, як приготувати найледачіший Наполеон зі смачним кремом.
Інгредієнти:
- 2 курячі яйця;
- 500 мл молока;
- 130 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 150 г вершкового масла.
Приготування:
- Потрібно взяти глибокий сотейник, вбити в нього яйця, додати цукор, ванільний цукор, крохмаль і ретельно розмішати.
- Влити молоко і знову перемішати.
- Поставити на середній вогонь і постійно помішуючи довести до загусання (маса почне закипати).
- Зняти з вогню і додати вершкове масло, перемішати до розчинення і накрити в контакт харчовою плівкою, тобто плівка повинна буквально лежати на поверхні крему. Цей прийом не дасть утворитися на кремі плівки.
Важливе уточнення: крем не можна варити в емальованому посуді, тому що він може пригоряти, через що з’явиться неприємний запах та присмак гіркоти.