П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТрадиційний рецепт хачапурі по-аджарськи – ваші гості оцінять смачну випічку

Традиційний рецепт хачапурі по-аджарськи – ваші гості оцінять смачну випічку

Этот материал также доступен на русском языке
Хачапурі по-аджарськи – це національна грузинська страва, що являє собою запечене тісто з сиром, яйцем і маслом у центрі. Це дуже смачно, така страва стане окрасою вашого столу.

Хачапурі по-аджарськи обов’язково подають із запеченим яйцем або просто жовтком, який вкладають у заглиблення із сиру. Хачапурі поливають розтопленим вершковим маслом, щоб смак став ще більш насиченим і багатим.

Раніше ми писали, що додають справжні професіонали у фарш для пельменів.

Хачапурі по-аджарськи – класичний рецепт

Інгредієнти

  • яйце куряче – 1 шт,
  • цукор – 2 ч. л,
  • сіль – 1 ч. л,
  • масло вершкове – 30 г,
  • вода – 150 г,
  • молоко – 100 г,
  • борошно – 500 г,
  • дріжджі сухі – 7 г,
  • сир Сулугуні – 300 г,
  • сир Адигейський – 400 г,
  • жовтки – 4 шт,
  • вершки.

Приготування

  1. Змішуємо вінчиком сіль, цукор і яйце. Додаємо розтоплене вершкове масло, тепле молоко і воду. Усе збиваємо до однорідного стану.
  2. Просіваємо борошно і всипаємо дріжджі. Додаємо яєчну суміш і замішуємо тісто.
  3. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години. Тісто має піднятися і вирости в об’ємі.
  4. Готуємо сирну начинку. Адигейський сир розминаємо руками до крихт. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Додаємо вершки до стану дуже густої сметани.
  5. Ділимо тісто на чотири частини і розтягуємо їх руками, щоб тісто набуло овальної форми. На довгі боки по краю викладаємо начинку, защипуємо тісто, формуючи сирні бортики. Короткі боки защипуємо без начинки, надаючи виробу форму “човника”.
  6. Перекладаємо заготовки на деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком. Заповнюємо щільно начинкою “човники” з тіста. Випікаємо за температури 200 градусів приблизно 15-20 хвилин.
  7. Дістаємо хачапурі з духовки, у сирній масі робимо невелике заглиблення і викладаємо по одному жовтку на кожен виріб. Ставимо знову в духовку на 3-5 хвилин.
  8. Додаємо до готового хачапурі ще по шматочку масла. Приємного апетиту!

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні