Багато господинь припускаються помилок при приготуванні дерунів, через що вони виходять твердими, гумовими або сирими всередині.
Раніше ми розповідали, як правильно готувати деруни.
Звичайно, насамперед потрібно починати з правильних інгредієнтів.
Так, досвідчені господині радять натирати картоплю на дрібну тертку, тоді у них буде ніжна консистенція і така страва вийде м’якою.
Щоб картопля не потемніла натирати її потрібно одночасно з цибулею. Або ж додати трохи сметани.
Але найбільше дискусій крутяться навколо того, чи потрібно додавати яйця.
Багато хто вважає, що цей інгредієнт просто необхідний. Але у класичному рецепті яєць немає.
Хоча потрібно орієнтуватися щодо ситуації, а в нашому випадку – по картоплі. Якщо вона не крохмалиста, то яйце доведеться додавати. Якщо сорт досить крохмалистий, то яйця не потрібні.
Без яєць деруни виходять м’якшими. А якщо ще в тісто додати пару ложок сметани чи майонезу – взагалі буде справжнє свято смаку.
Є розбіжності і щодо борошна.
Досвідчені господині давно відмовилися від цього інгредієнта, вважаючи, що він псує смак дерунів, робить їх мучнішими. При приготуванні вони додають крохмаль.