Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниІндексацію пенсій у 2024 році можуть не провести – про причини розповіли...

Індексацію пенсій у 2024 році можуть не провести – про причини розповіли в Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Кабмін може скасувати заплановану в березні індексацію пенсій, але з базовою пенсією проблем бути не повинно, розповіла Оксана Жолнович.

Через відсутність міжнародної фінансової допомоги, індексація пенсій у 2024 році може не відбутися. Про це повідомила міністр соцполітики України Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

Раніше ми писали, що частина українських пенсіонерів можуть втратити пенсійні виплати.

Чому може не бути індексації пенсій 2024 року

Міністр вирішила заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, заявивши, що більша частина надходжень до Пенсійного фонду – це внутрішні надходження, які забезпечують українські платники, зокрема, військові. 

“Оскільки вони всі платять ЄСВ, то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах”, – зазначила міністр.

За її словами, проблем із виплатою пенсій виникнути не повинно. Якщо не буде міжнародної фінансової допомоги, індексацію пенсійних виплат можуть не провести, але базова пенсія буде виплачена, попередила Жолнович.

“На це ми знайдемо кошти з внутрішніх українських ресурсів”, – заявила вона.

Очільниця відомств запевнила, що всі підвищення та індексації буде відображено в бюджеті на 2024 рік, і висловила сподівання, що ресурси на це буде знайдено.

“Я б не хотіла поки що передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії та підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити”, – додала вона.

Хто фінансує соціальні виплати малозабезпеченим особам і ВПО

Водночас соціальні виплати малозабезпеченим особам, ВПО та іншим категоріям фінансуються міжнародними партнерами. Міністерство соцполітики дійшло згоди зі Світовим банком про допомогу на суму близько 2 млрд доларів, які покриють витрати на базові соціальні потреби в перші місяці 2024 року.

Багато пенсіонерів не отримають підвищення виплат із початку 2024 року – у чому причина

Вікові надбавки до пенсії: чому багато пенсіонерів їх ніяк не відчули

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні