Йдеться про шоколадний пиріг, який готується на основі гарячої води та олії. До речі, олію можна замінити на вершкове масло, але тоді пиріг буде не таким вологим і ніжним. Хоча також дуже смачним.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 190 г;
- Цукор – 200 г;
- Какао-порошок – 40 г;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Сода – 0,5 чайної ложки та 1 чайна ложка лимонного соку;
- Рослинна олія – 120 мл;
- Гаряча вода – 240 мл.
Для глазурі:
- Цукрова пудра – 60 г;
- Какао-порошок – 25 г;
- Рослинна олія або молоко – 2-3 столові ложки.
Приготування:
- У великій мисці з’єднуємо борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач та соду, перемішуємо сухі інгредієнти та додаємо сік лимона, ванільний екстракт, олію та гарячу воду. Перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.
- Періливаємо тісто в попередньо змащену олією форму.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш пиріг запікатися на 30-35 хвилин. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою. Для цього потрібно встромити її в центр пирога, якщо зубочистка суха, то пиріг готовий.
- Нехай пиріг охолоне у формі і лише потім витягайте його.
- Для глазурі в мисці змішуємо цукрову пудру і какао-порошок, додаємо олію або молоко і ставимо на вогонь, як тільки маса почне густіти, знімаємо з плити і наносимо її на пиріг.