Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНіколи не купуйте цей сир: названі найнебезпечніші види – хто потрапив до...

Ніколи не купуйте цей сир: названі найнебезпечніші види – хто потрапив до «чорного списку»

Этот материал также доступен на русском языке
Молочні продукти є корисними для нашого здоров'я. На увагу заслуговують сири, які містять кальцій та інші важливі мікроелементи та речовини. Але є сири, які раз і назавжди найкраще виключити зі свого раціону.

Дієтологи назвали види сирів, які шкодять нам та вважаються небезпечними.

Раніше ми розповідали, чи корисний сир  для судин.

Який сир найшкідливіший

Отже, найшкідливіший сир – це той, який пройшов велику кількість обробок. Йдеться про плавлений сир. Плавлений сирок – для багатьох просто незамінний продукт, як на святковому столі (різні салати, намазки), так і на звичайному. І справа не лише у смаку, а й у ціні. Але заощаджуючи на сирі, ви насамперед заощаджуєте на своєму здоров’ї, а цього робити не можна.

Небезпека плавленого сиру в тому, що у ньому міститься багато речовин, які негативно впливають на роботу серця. Так, і знайти сирок з більш-менш нормальним складом у магазинах все складніше, він просто напханий шкідливими компонентами та хімікатами.

Які сири корисні для нашого здоров’я

Говорити про корисність можна лише, прочитавши склад сиру, часто навіть корисний сир можуть зганьбити хімічними речовинами. Тож завжди дивіться на склад.

Серед корисних сирів медики виділяють моцарелу. Зазвичай, вона виготовляється з коров’ячого молока, але є види і з буйволиного.

Усього в 28 г моцарели міститься 6% денної норми натрію, 11% добової норми кальцію, 6 г білка та стільки ж жирів. Завдяки вмісту спеціальних пробіотиків моцарелла покращує роботу кишківника, підвищує імунітет, знижує запальні процеси в організмі.

Якщо ви боретеся із зайвими кілограмами, то допоможе вам у цьому сир фета. Його часто додають у салати або просто їдять із чаєм.

Фета містить особливу кислоту, яка відповідає за боротьбу із жиром.

Корисний для нашого здоров’я і звичайний сир. Краще, звісно, домашній. Так, у 110 г сиру міститься 15% денної норми натрію, 9% – кальцію.

Не менш корисний і сир рікотта. Його ще називають полегшеною версією домашнього сиру. Саме рікотта допомагає боротися з холестерином та високим тиском.

Завдяки наявності вітаміну К, для серця корисний чеддер. Він також допомагає боротися із закупоркою вен та артерій.

Скільки можна їсти сиру, щоб не нашкодити здоров’ю

Багато хто вважає, що чим більше сиру ми з’їмо, тим здоровішими будемо, але це неправильна думка.

Надлишок кальцію та натрію шкідливий для організму. Тому дієтологи радять з’їдати на день не більше 50 г сиру. А ось домашнього сиру можна їсти більше – 200-250 г на добу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні