Ви легко впораєтеся з цими ідеально хрусткими зовні та м’якими всередині пампушками завдяки перевіреному та простому рецепту.
Раніше ми писали, як зварити буряк для святкових салатів за 10 хвилин.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне – 1 кг,
- молоко – 500 мл,
- маргарин – 60 г,
- дріжджі пресовані – 50 г,
- цукор – 100 г,
- яйця – 2 шт,
- сіль – за смаком,
- цукор ванільний – 10 г.
Для начинки
- мак – 300 г,
- вода – 250 г,
- цукор – 100 г
- вишня – 150 г
Додатково
- олія соняшникова – 800 г,
- спирт – 1 ст. л.
Приготування
- Додаємо в тепле молоко розтоплений маргарин, дріжджі, цукор, ванільний цукор, яйця, дрібку солі та перемішуємо все ретельно.
- Всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Даємо йому підійти протягом 40-50 хвилин.
- Заливаємо мак склянкою води і варимо на слабкому вогні до википання води.
- Подрібнюємо мак блендером, додаємо цукор і перебиваємо ще раз до однорідності.
- Розкачуємо тісто завтовшки 1 см, вирізаємо склянкою кружальця і робимо з них коржі.
- Викладаємо на одну половину кружечків вишні, на іншу – макову начинку.
- Зліплюємо краї тіста і формуємо кульки. Залишаємо їх на 20 хвилин, щоб вони піднялися.
- Розігріваємо олію в глибокій сковорідці та додаємо трохи спирту, щоб запобігти розбризкуванню гарячої олії.
- Викладаємо кульки невеликими порціями і смажимо на несильному вогні, поки вони не стануть золотистими.
- Кладемо готові пампушки на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Можна посипати пампушки цукровою пудрою для прикраси. Приємного апетиту!
Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування
По-новому чи по-старому: якого числа пенсіонери відзначатимуть Різдво – відеоопитування