Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики розповіли про плани щодо субсидій на 2024 рік – чого...

У Мінсоцполітики розповіли про плани щодо субсидій на 2024 рік – чого чекати одержувачам пільг

Этот материал также доступен на русском языке
Субсидія на житлово-комунальні послуги є спеціальною допомогою, яка спрямована на відшкодування витрат громадян на комунальні послуги, пічне паливо та скраплений газ.

За даними Мінсоцполітики, у 2024 році у громадян України збережеться можливість отримання державної допомоги у вигляді субсидій для оплати житлово-комунальних послуг, адже буде проведено оцінку результатів експериментального проєкту, розпочатого поточного року. 

Раніше ми писали, як пенсіонер може втратити субсидію через спадщину.

Як зміняться субсидії у 2024 році

Право на отримання субсидії мають громадяни, чиї комунальні витрати становлять понад 15% від загального доходу сім’ї за місяць. Розмір фінансової підтримки від держави розраховується для кожного індивідуально.

Відомство наголосило, що в поточному році не плануються зміни в системі виплати державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Зазначається, що Міністерство систематично аналізує можливі зміни в порядку надання субсидій, вивчаючи особливості та проблеми, пов’язані з реалізацією цієї програми.

Скільки домогосподарств отримали субсидії у 2023 році

Також очікується, що до 1 липня 2024 року буде подано звіт про результати експериментального проєкту щодо надання додаткової допомоги громадянам для придбання твердого пічного палива. Крім того, буде запропоновано зміни до законодавства, що регулює виплати субсидій та пільг у цьому напрямі.

Станом на листопад 2023 року понад 1,7 мільйона домогосподарств отримали субсидії, і середній розмір фінансової підтримки для українців на оплату комунальних послуг становив 1,41 тисячі гривень.

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Вікові надбавки до пенсії: чому багато пенсіонерів їх ніяк не відчули

Нове на сайті