Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на рідкому тісті на сковороді.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 450 г борошна;
 - 2 курячі яйця;
 - 100 г меду;
 - 200 г цукру;
 - 1 чайна ложка соди;
 - 70 г вершкового масла;
 
Для крему:
- 2 курячі яйця;
 - 200 г цукру;
 - 3 ст. ложки борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем);
 - 500 мл молока;
 - пакетик ванільного цукру;
 - 100 г вершкового масла.
 
Приготування:
- Відправляємо у сотейник масло та мед, ставимо на вогонь і розтоплюємо, але не доводимо до кипіння.
 - Після цього додаємо в суміш соду, добре розмішуємо і чекаємо, поки маса побіліє і збільшиться у розмірах.
 - Потім додаємо сіль та цукор, перемішуємо всі інгредієнти.
 - В окремій мисці збиваємо яйця і з’єднуємо їх із медово-масляною сумішшю. Добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.
 - Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
 - Готове м’яке тісто скочуємо в рулет. І ділимо на 8-9 частин.
 - Формуємо з них коржі і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, приблизно 5 хвилин кожен корж.
 - Поки коржі остигають готуємо заварний крем. Медовик можна перемазати сметанним кремом, але якщо ви хочете, щоб кожен шматочок торта буквально танув у роті, був ніжним і просоченим, краще перемазати його заварним кремом.
 - У великому сотейнику з’єднуємо борошно, цукор, ванільний цукор, перемішуємо віночком до однорідності. Вводимо яйця, перемішуємо. Потроху вливаємо молоко, доводимо до однорідності.
 - Ставимо сотейник на плиту і постійно помішуючи, доводимо крем до загусання і знімаємо з плити. Крем важливо не переварити. У гарячий крем вводимо масло і розмішуємо до повного розчинення.
 - Не надумайте варити крем в емальованому посуді, він до нього пригоряє і у крему з’явиться неприємний запах.
 - Коли крем охолоне, можна приступати до перемазування коржів. Коли торт буде зібраний, потрібно дати йому час просочитися за кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник, щоб він остаточно приготувався.
 
							
											







