Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк доглядати за хвойними рослинами взимку – кілька корисних порад на різні...

Як доглядати за хвойними рослинами взимку – кілька корисних порад на різні випадки

Этот материал также доступен на русском языке
Культурні хвойні рослини, які ростуть на присадибних ділянках, відрізняються від своїх диких побратимів у лісі, які ростуть без втручання людини. Тому доглядати за туями та ялинками біля будинку потрібно так само, як і за іншими садовими рослинами, зокрема і взимку.

Як доглядати за хвойними рослинами, якщо зима аномально тепла

Якщо зима радує нас теплими сонячними днями, для рослин, і особливо для хвойних, це стрес. Рослина приготувалася до холодів і снігу і її біоритми збиваються, якщо погода занадто тепла. Крім того, зимове сонце може викликати опіки у рослин, внаслідок чого хвоя стане бляклою і може обсипатися.

Щоб цього уникнути, спорудіть навколо дерев каркас і затініть їх мішковиною або іншим дихаючим матеріалом. Якщо погода до того ж ще й суха – поливайте хвойні дерева теплою водою приблизно раз на 3-4 тижні.

Як доглядати за хвойними рослинами, якщо випало багато снігу

Від налиплого снігу гілки хвойних дерев можуть поламатися. Тому після снігопаду, струсіть з них сніг. Ще краще, нещільно обв’яжіть крону дерев мотузкою або сіткою, тоді снігопад їм буде не страшний.

Раніше ми писали, чи можна обрізати плодові дерева взимку.

Як доглядати за хвойними рослинами, якщо вдарили сильні морози

Дорослі дерева і районовані рослини швидше за все без проблем перенесуть зимові холоди. А ось молоді рослини і вихідців з більш південних регіонів краще вкрити на зиму мішковиною або спанбондом. Так ви гарантовано вбережете їх від вимерзання.

Як доглядати за хвойними рослинами, якщо зима видалася дощовою

Зимові дощі небезпечні насамперед тим, що за ними можуть прийти морози і як наслідок – обмерзання. Обмерзлі гілки стають важкими і можуть поламатися. Тому ставте навколо дерев підпірки або каркаси.

Як доглядати за хвойними рослинами в горщиках

Хвойні дерева, які ростуть не у відкритому ґрунті, а в діжках, не призначені для зимівлі просто неба. Земля в горщику може промерзнути, і тоді рослина загине.

Тому після перших заморозків горщикові хвойні рослини заносять у приміщення, де є сонячне світло, а температура повітря підтримується на рівні 5°С. Такі рослини навіть у зимовий час потребують регулярного, але помірного поливу приблизно раз на місяць.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні