Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧи можна обрізати плодові дерева взимку – яких важливих умов потрібно дотримуватися

Чи можна обрізати плодові дерева взимку – яких важливих умов потрібно дотримуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Як відомо, городні роботи не закінчуються навіть узимку. Але чим дійсно не варто займатися зараз – так це обрізати дерева.

Коли не можна обрізати плодові дерева

У холодних умовах обрізка саду може призвести до негативних наслідків для плодових дерев, що перебувають у стані спокою. У цей період рослини менш активні і будь-які втручання можуть викликати стрес і пошкодження.

Раніше ми писали, як захистити полуницю і суницю від зимових морозів.

Досвідчені садівники рекомендують утриматися від обрізки в екстремально холодні періоди, коли температура опускається нижче 10 градусів. У таких умовах розморожування води в тканинах рослин може завдати їм значної шкоди.

За яких умов можна обрізати дерева взимку

Вирішальним фактором є температура у вашому регіоні. Якщо погода не настільки сувора, обрізку можна провести з обережністю.

Позитивним аспектом зимової обрізки є той факт, що дерева перебувають у стані спокою, а отже, вони менш чутливі до стресів і травматичних втручань. За відповідної температури можна сміливо починати обрізку, дотримуючись правил безпеки, щоб дати рослинам достатній час для адаптації.

Що потрібно враховувати під час зимової обрізки плодових дерев

Необхідно також враховувати конкретні вимоги та рекомендації щодо кожного виду плодових дерев. Деякі з них можуть бути менш чутливими до зимової обрізки, в той час як інші можуть вимагати особливої уваги і турботи.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні