Насамперед хочеться відзначити, що головна причина того, що жовток потемнів – у часі приготування. Чим довше ви варите яйце, то більше шансів отримати темно-сірий жовток.
Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати у магазинах.
Фахівці запевняють, що такі яйця можна їсти, на здоров’я це не впливає.
Жовток стає темно-зеленим або темно-сірим через утворення сульфіду заліза на місці стику білка та жовтка.
Тому, якщо ви збираєтеся варити більше яєць, наприклад, для салату, то постарайтеся використовувати таку каструлю, щоб усі яйця помістилися на її дні. Заливають яйця холодною водою, щоб вона не менше, чим на 2,5 см покривала їх.
Чим менше варяться яйця, тим яскравіше жовток і, чим довше – тим темніше.
Також уникнути появи сірого нальоту на жовтку допоможе звичайна холодна вода. Коли яйця зваряться, відразу ж помістіть їх під холодну воду.
Не слід забувати про правильний час приготування яєць.
Курячі яйця потрібно покласти в холодну воду, після того, як вода закипить, потрібно зменшити вогонь і варити ще 7-8 хвилин. Цього часу достатньо, щоб одержати яйця для салату.