За допомогою цього інгредієнта рис виходить розсипчастим і білосніжним.
Навіть сорти з сіруватим або жовтуватим рисом при варінні будуть білими.
Але перш, ніж називати цей інгредієнт, важливо зазначити, що перед приготуванням рис потрібно ретельно промити доти, доки вода не стане абсолютно прозорою.
Досвідчені господині іноді рекомендують правило 7 промивань, воно в цьому випадку ідеально спрацює, головне не перестаратися та не пошкодити структуру самого рису.
У такому разі зварити його розсипчастим буде проблематично, все має бути у міру.
Також на процес варіння та результат впливає правильна пропорція рису та води. Так, для двох склянок рису потрібно буде взяти чотири склянки води.
І не забуваємо про секретний інгредієнт – лимонний сік. Його знадобиться трохи менше чайної ложки. Додають сік у каструлю при варінні. Якщо у вас немає лимона, щоб вичавити з нього сік, то можна скористатися оцтом – краще яблучним.
І дозування має бути меншим – половина чайної ложки. В іншому випадку страва матиме оцтовий смак. Лимонний сік або оцет допомагає зберегти правильну текстуру зерен і зробити кашу більш білою.
Для ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС державою гарантовано низку пільг. Вони різняться залежно від…
Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…
В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…
З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…
Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…