Інгредієнти:
- борошно – 150 г
- вершкове масло – 100 г
- сметана – 100 г
- яйця – 2 шт
- яблука – 200 г
- цукор – 50-70 г
- олія – 1 ст. л.
- розпушувач – 10 г
- цукрова пудра для посипання – за бажанням
Приготування:
- Яйця потрібно збити з цукром за допомогою звичайної вилки або віночка, додати сметану та розтоплене вершкове масло, все перемішати.
- Частинами ввести борошно разом з розпушувачем. Розмішати, щоб не було грудочок.
- Змастити форму для випікання олією та влити в неї тісто.
- Яблука очистити від шкірки та насіння та нарізати невеликими часточками. Розкласти їх по тісту зверху, трохи притискаючи часточки всередину.
- Запікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
- Готовий пиріг зверху можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг Чотири склянки.