У смаженні картоплі багато що залежить від практики, від сорту картоплі, від сковорідки і від попередньої підготовки.
Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.
Сорт
Для смаження краще вибрати картоплю з низьким рівнем крохмалю. Це можуть бути сорти “Романо”, “Ред Скарлетт”, “Водограй”, “Гурман”, “Веснянка” тощо.
Посуд
Картоплю потрібно смажити на чавунній пательні або хоча б на пательні з товстим дном, щоб вона була прогріта рівномірно і довго тримала тепло.
Нарізка
Картоплю потрібно нарізати скибочками або соломкою товщиною до 8 мм. Більші шматки потребують попереднього варіння.
Волога
Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на півгодини, а потім обсушують на рушнику.
Температура
Сковороду з рослинною олією потрібно заздалегідь добре розігріти. Коли олія почне злегка димітитися, можна класти картоплю.
Перемішування
Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час встигне схопитися золотава скоринка. Потім її потрібно ретельно перемішати. Солити можна тільки після появи скоринки, потім потрібно прибрати вогонь, прикрити кришкою і залишити картоплю на 20-25 хвилин.
Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування
Уряд вирішив підвищити фінансову допомогу сім'ям загиблих захисників.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…