Вівторок, 5 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТоп-6 секретів смаженої картоплі: апетитна скоринка без краплі зайвого жиру

Топ-6 секретів смаженої картоплі: апетитна скоринка без краплі зайвого жиру

Этот материал также доступен на русском языке
Смачна смажена картопля вдається господиням не завжди – часом вона плаває в жирі, іноді виходить не смаженою, а тушкованою, а то й зовсім перетворюється на пюре.

У смаженні картоплі багато що залежить від практики, від сорту картоплі, від сковорідки і від попередньої підготовки.

Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.

Сорт 

Для смаження краще вибрати картоплю з низьким рівнем крохмалю. Це можуть бути сорти “Романо”, “Ред Скарлетт”, “Водограй”, “Гурман”, “Веснянка” тощо.

Посуд

Картоплю потрібно смажити на чавунній пательні або хоча б на пательні з товстим дном, щоб вона була прогріта рівномірно і довго тримала тепло. 

Нарізка

Картоплю потрібно нарізати скибочками або соломкою товщиною до 8 мм. Більші шматки потребують попереднього варіння.

Волога

Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на півгодини, а потім обсушують на рушнику.

Температура

Сковороду з рослинною олією потрібно заздалегідь добре розігріти. Коли олія почне злегка димітитися, можна класти картоплю.

Перемішування 

Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час встигне схопитися золотава скоринка. Потім її потрібно ретельно перемішати. Солити можна тільки після появи скоринки, потім потрібно прибрати вогонь, прикрити кришкою і залишити картоплю на 20-25 хвилин.

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні