У смаженні картоплі багато що залежить від практики, від сорту картоплі, від сковорідки і від попередньої підготовки.
Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.
Сорт
Для смаження краще вибрати картоплю з низьким рівнем крохмалю. Це можуть бути сорти “Романо”, “Ред Скарлетт”, “Водограй”, “Гурман”, “Веснянка” тощо.
Посуд
Картоплю потрібно смажити на чавунній пательні або хоча б на пательні з товстим дном, щоб вона була прогріта рівномірно і довго тримала тепло.
Нарізка
Картоплю потрібно нарізати скибочками або соломкою товщиною до 8 мм. Більші шматки потребують попереднього варіння.
Волога
Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на півгодини, а потім обсушують на рушнику.
Температура
Сковороду з рослинною олією потрібно заздалегідь добре розігріти. Коли олія почне злегка димітитися, можна класти картоплю.
Перемішування
Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час встигне схопитися золотава скоринка. Потім її потрібно ретельно перемішати. Солити можна тільки після появи скоринки, потім потрібно прибрати вогонь, прикрити кришкою і залишити картоплю на 20-25 хвилин.
Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування