Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи зарахують відпустку для догляду за дитиною до стажу – відповідь Пенсійного...

Чи зарахують відпустку для догляду за дитиною до стажу – відповідь Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
У ПФУ розповіли, чи може відпустка для догляду увійти до стажу для отримання пільгової пенсії та на підставі яких документів це визначається.

Пенсійний фонд України роз’яснив правила включення відпустки для догляду за дітьми до пільгового стажу. Про це ПФУ написав у своєму акаунті у Facebook.

Раніше ми писали, в якому регіоні найвища пенсія в Україні.

За даними ПФУ, підтвердити страховий стаж, який дає право на пільгову пенсію, можна на підставі трудової книжки та довідок, що уточнюють період, який можна зарахувати до пільгового стажу. Такі довідки видають підприємства та установи, де працювала людина.

Згідно зі статтею №181 Кодексу законів про працю України, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботи та стажу роботи за спеціальністю.

Відповідно, людина може отримувати пенсію за віком на пільгових умовах, якщо під час такої відпустки працювала на підприємстві на посаді, робота на якій зараховується до пільгового стажу.

Важливо: відпустка для догляду за дитиною до 3 років надається за заявою матері та оформлюється відповідним розпорядженням.

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Багато пенсіонерів не отримають підвищення виплат із початку 2024 року – у чому причина

 

Нове на сайті