Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаЗа такий полив ваші рослини віддячать пишним цвітінням: що потрібно додати у...

За такий полив ваші рослини віддячать пишним цвітінням: що потрібно додати у воду

Этот материал также доступен на русском языке
Домашні рослини прикрашають наші будинки та дарують нам гарний настрій. Погодьтеся, в холодну пору року, коли все біле або сіре, квітучий вазон – це маленьке свято. Як продовжити цвітіння і зробити його ще більш ошатним?

Відповідь на це питання – досить проста: потрібні підживлення та добрива. Хтось одразу ж побіжить до спеціалізованих магазинів, а ми пропонуємо скористатися більш бюджетними та перевіреними способами.

Раніше ми розповідали, що обов’язково має бути в горщику з квітами.

Одна таблетка забезпечить цвітіння

Серед копійчаних засобів для пишного цвітіння кімнатних рослин можна виділити бурштинову кислоту. Вона захищає флору від основних інфекцій та стимулює зростання квітки; запускає процеси цвітіння та допомагає рослині зміцнити коріння. Приготувати розчин для підживлення можна таким чином: взяти 5 л води та 1 грам бурштинової кислоти, добре розмішати та полити рослини, причому не лише надземну частину, а й полити землю у горщику. Саме таке добриво стимулює цвітіння.

Не викидайте шкірки бананів

Якщо бурштинову кислоту потрібно купувати, то бананові шкірки залишаються після поїдання цих смачних плодів, і ми їх просто викидаємо. Але саме зі шкірок можна приготувати чудодійний розчин для поливу. Потрібно взяти 4-5 бананових кірок та залити їх літром води. Залишити настоювати на 3 дні. Після цього процідити суміш і розбавити в 5 л води. Зберігати можна у пляшці та використовувати рідину для поливу рослин раз на місяць. Справа в тому, що у шкірці банана містяться корисні для рослин елементи: фосфор, калій, кальцій, азот та інші. Посилити дію бананового розчину можна ще за допомогою кількох крапель перекису водню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні