Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ Ощадбанку зробили важливу заяву для тих, хто отримує пенсії на картку...

В Ощадбанку зробили важливу заяву для тих, хто отримує пенсії на картку – про що йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох пенсіонери отримують виплати на картки Ощадбанку. Про порядок зарахування таких виплат і те, в яких випадках рахунок може бути заблоковано, розповіла представниця банку.

Якщо термін дії пенсійної картки закінчився до квітня 2022 року, то Ощадбанк все одно продовжує нараховувати пенсію. Банківський рахунок блокується тільки в разі смерті пенсіонера. Про це розповіла голова Донецької філії Ощадбанку Анна Прасол на брифінгу.

Раніше ми писали про те, які зміни для клієнтів Ощадбанку готує уряд.

Що станеться, якщо дія картки Ощадбанку закінчилася

“Банк – як агент, уповноважений зараховувати кошти на картки пенсіонерів. Нарахування цих пенсій здійснює Пенсійний фонд України, а ми вже, згідно зі списками, проводимо зарахування саме на картки”, – повідомила вона. 

За словами Прасол, якщо термін дії картки закінчився до квітня 2022 року, їхня дія призупинена, а власнику картки знадобиться отримати нову картку. Проте на рахунок таких карток пенсія продовжує зараховуватися, якщо ПФУ її нараховує.

Це стосується всіх клієнтів Ощадбанку, зокрема тих, які зараз перебувають на будь-яких тимчасово окупованих територіях.

У яких випадках блокується рахунок пенсіонера

Рахунок блокується тільки в разі офіційної інформації від Пенсійного фонду про смерть пенсіонера, щоб мінімізувати шахрайські дії, підкреслила представниця банку. Якщо в цей момент на картці пенсіонера є кошти, накопичені раніше, то їх можуть отримати спадкоємець померлого. А якщо кошти надійшли вже після дати смерті, банк повертає їх до ПФУ.

Прасол нагадала, що Ощадбанк продовжив термін дії всіх карток, термін дії яких закінчився з квітня 2022 року до 1 січня 2024 року.

Багато пенсіонерів не отримають підвищення виплат із початку 2024 року – у чому причина

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні