Якщо говорити про кефір, то він має бути не тільки теплим, а й досить кислим. Це саме стосується і кислого молока. Чим кисліше молочний продукт, тим краще буде реакція з содою. В результаті чого оладки будуть пишними та повітряними, а ще дуже пористими.
Раніше ми розповідали, який секретний інгредієнт потрібно додати під час приготування оладок.
Теплими, хоча б кімнатної температури повинні бути всі інгредієнти, навіть якщо борошно у вас зберігатиметься в холодній коморі, то краще заздалегідь його занести на кухню, щоб воно нагрілося.
Важлива деталь у приготуванні саме пишних оладок – це не перемішувати тісто в процесі смаження, бульбашки випаровуються, а оладки опадають. Тобто при замішуванні перемішали, щоб не було грудочок і все більше цього робити не варто.
І тепер найголовніший момент – це яйця. Всі ми знаємо, що яйця роблять тісто пружнішим і жорсткішим, тому розумні господині не додають яйця в тісто для оладок.
Вони чудово випікаються без яєць, якщо за основу взято кефір чи сироватка. І виходять набагато пишнішими і ніжнішими, ніж з яйцями. Але, як кажуть: на смак та колір – товариша немає, тому експериментуйте та знаходьте свої рецепти.
Рецепт оладок на кефірі без яєць
Щоб приготувати оладки на кефірі без яєць вам знадобляться: 500 мл кефіру, 1 чайна ложка соди, 2-3 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, щіпка солі для гармонізації смаку, 300 г борошна, 2 столові ложки соняшникової олії та окремо для смаження.